Aanstekelijke radiohits van indieband The Brahms naar Taaipop

Nederlandse Indieband The Brahms komt naar Taaipop. Na het succes van radiohits Golden en Feels Like Home waren The Brahms niet meer weg te denken uit het festivallandschap. Na een korte pauze zijn ze nu terug van weggeweest met de single Sleep. Wij hebben zin in méér van deze nieuwe internationale sound!

Radiohits

Zanger David Westmeijer, gitarist Thomas Braam, basgitarist Tobias Moeken en drummer Martin Brummelkamp leerden elkaar kennen op de Herman Brood Academie. Met het nummer Golden, dat uitkwam in 2015, schopten ze het meteen tot 3FM-megahit. In 2015 en 2016 kwamen nog verschillende nummers en 2 EP’s uit. In deze periode heeft The Brahms ook veel opgetreden, waaronder op Noorderslag. In 2016 besloten de mannen het even rustiger aan te doen en de studio in te duiken om nieuwe nummers te schrijven. De creatieve vrijheid die ze hadden, leidde tot een geheel nieuwe sound.

Het knappe van The Brahms is dat bijna ieder nummer zo melodieus en pakkend is, dat het allemaal wel hitjes hadden kunnen zijn. Stuiterende bas- en gitaarlijntjes en Zuid-Amerikaans aandoende percussie. Zanger David heeft een prettige en herkenbare stem en de band blijkt goed op elkaar ingespeeld.” aldus 3voor12.

Awards
The Brahms heeft met hun reeds uitgebrachte EP’s al meerdere awards gewonnen, waaronder 3FM Award Best Alternative, Sena Perfomers PopNL Award en de Utrecht Popprijs. Tot het uitbrengen van een volledig album is het tot op heden nog niet gekomen. Maar niet getreurd, The Brahms is inmiddels in Londen de studio ingedoken met de producer van Nothing but Thieves voor het opnemen van een debuutalbum. Eind februari wordt het album Me and my damn dreams gepresenteerd. In september 2017 kwam de eerste single van dit album, genaamd Sleep, uit. Dat belooft wat voor de rest van het album!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de geweldige nummers van The Brahms? Luister hieronder alvast naar enkele van hun hits. En kan je niet wachten totdat ze op 14 april optreden op Taaipop in Café de Paus, zodat je ze live kan horen? Check dan vooral de laatste video.

Sleep:

Homerun:

Golden:

Live at Song van het Jaar 2017: