Bandleden over de Rock Top 30 Live (deel 2)

Tijdens Taaipop 2018 speelt een uniek samengestelde band, bestaande uit ervaren muzikanten uit de regio, de Taaipop Rock Top 30 Live. De komende periode stellen de artiesten zich zichzelf voor, en wordt er dieper ingegaan op een van de bands die tijdens de Rock Top 30 wordt gecoverd.

In dit deel:

  • Esther Hoogland over Bon Jovi
  • Bas Keesman over Foo Fighters
  • Hans Schipper over Slash
  • Mike Abbekerk over Nirvana

Esther Hoogland

Mijn naam is Esther Hoogland en ik doe dit jaar voor de tweede keer mee met dit gezellige project. Het aantal vrouwennummers is, als je mensen laat stemmen, altijd wat karig, dus ik waag me aan een paar mannennummers. Helaas was ik er even niet bij toen de nummers werden verdeeld. En dan wordt je dus “opgescheept” met Bon Jovi. 

Een hele zoetsappige ballad, die stiekem toch wel leuk is. En wat was er toch ook alweer met die clip? Ha! Totaal geen straf om die te oefenen, desnoods met het geluid uit ;-).

En het resultaat? Dat gaan jullie horen op Taaipop! Tot dan!

Bas Keesman

Maple Leaf coverband

Mijn naam is Bas Keesman en zoals de naam al zegt: ik speel de bas. Ik heb het altijd een interessant muziekinstrument gevonden. Ik ben erg breed in het luisteren van muziek stijlen: als kleine jongen opgegroeid met de muziek van mijn ouders tot de digitale muziek in de jaren ‘90. Maar de geluiden van progressieve rock en scheurende gitaren zoals die van Nirvana en Foo Fighters trokken mij het meest.

Ik vind Dave Grohl de zanger van de Foo Fighters een veelzijdig muzikant, hij kan een aardig roffeltje drummen en een aardig riedeltje gitaar spelen, maar ook goed zingen. Als bassist ben ik trots dat ik op Taaipop 2018 een nummer uit zijn pen met jullie mag delen, en het podium met de rest van de muzikanten. Tot 14 april!

Hans Schipper

The Unknown, Fietsen zonder zadel, Huub Sijm Experience

Mijn naam is Hans Schipper. Ik heb in een aantal illustere bandjes, zoals Van alles en nog Wat, The Unknown en Fietsen zonder zadel gespeeld. Op dit moment doe ik vooral hele serieuze dingen, zoals de Rock Top 30 band en De Huub Sijm Experience.

Ik ben heel blij dat we dit jaar een fantastisch nummer van topper Slash mogen spelen op Taaipop. Uiteraard kent iedereen Slash als gitarist van Guns ’n Roses, maar als soloartiest heeft hij inmiddels een paar wonderschone albums uitgebracht. De eerste (die hij voor het gemak maar even ‘Slash’ heeft genoemd) staat bol van de grandioze nummers met helse zangers. Denk maar eens aan Miles Kennedy, Andrew Stockdale, Ozzy, Iggy Pop, Chris Cornell en Fergie (maar dat is dan weer een zangeres). Het album is een absolute aanrader voor iedereen die hem wil beluisteren en als we dan toch bezig zijn, kan de rest ook vast wel even tijd vrijmaken.

Ik heb er zin in! Tot 14 april, Somewhere in Lutjebroek!

Mike Abbekerk

Maple Leaf Coverband, Sir5

Ik ben Mike Abbekerk en speel gitaar in de rock coverband Maple Leaf. Toen ik nog maar net begon met gitaar spelen kwamen de nummers en riffjes van Nirvana al in beeld, van Come As You Are tot Smells Like Teen Spirit: je kent ze wel. Tegenwoordig luister ik hier ook nog graag naar en natuurlijk is mijn favoriete album Nevermind.

Ik vind het weer een eer om de Top Rock 30 op Taaipop te spelen. In de Rock Top 30 zitten ook twee nummers van Nirvana. Wil je weten welke twee? Kom dan op 14 April naar Taaipop!