Bandleden over de Rock Top 30 Live (deel 3)

Tijdens Taaipop 2018 speelt een uniek samengestelde band, bestaande uit ervaren muzikanten uit de regio, de Taaipop Rock Top 30 Live. De komende periode stellen de artiesten zich zichzelf voor, en wordt er dieper ingegaan op een van de bands die tijdens de Rock Top 30 wordt gecoverd.

In dit laatste deel:

  • Bert Haalboom over Live
  • Enrico Kors over Iron Maiden
  • Eric Nieuweboer over The Who

Bert Haalboom

Maple Leaf, ex-Senescence

Mijn naam is Bert Haalboom. In het verleden stortte ik als gitarist een bak herrie over de West-Friese oortjes uit met Senescence, maar ondertussen doe ik het een tandje rustiger met Maple Leaf. En op Taaipop mag ik weer het podium delen met allerlei pluimage klasbakken uit de lokale muziekscene.


Het allereerste stukje muziek dat ik ooit zelf aanschafte was de single van “The Dolphin’s Cry” van Live. Als 10-jarig jochie was ik compleet weggeblazen door het fantastische refrein en de indrukwekkende videoclip. Het was ook mijn eerste kennismaking met scheurende gitaren en daarmee het begin van het einde.

Nog steeds is mijn adagium: “Meer scheur is meer beter”. Nog steeds zet ik “The Distance To Here” regelmatig op en elke keer blijf ik nieuwe dingen ontdekken, wat een meesterlijke plaat! Ik vind het dan ook ontzettend tof dat Live in het Rock Top 30-lijstje terecht is gekomen. Welk nummer we spelen? Kom op 14 april naar Taaipop en ik zal het je vertellen!

Enrico Kors

Ironic Maiden, Huub Sijm Experience en nog honderdduizend andere projecten

Mijn naam is Enrico Kors en als zanger van tribute-band ‘Ironic Maiden’ schrijf ik natuurlijk graag iets over onze helden, Iron Maiden!

Deze ’s werelds meest bekende hard-rock band, is vanaf de jaren ’80 actief, brengt nog steeds albums uit, toert nog volop en doet ons land a.s. 1 juli weer aan voor een (waarschijnlijk) weergaloos concert! Ze hebben zo’n 20 albums uitgebracht met vele klassiekers en nummers als bijvoorbeeld ‘Run to the Hills’ en ‘The Number of the Beast’ zijn wel de grote krakers uit de metal-historie.

Een hoogtepunt voor mij was de ontmoeting met frontman Bruce Dickinson, samen met Patrick en Johan van Ironic Maiden. Bruce is een geweldige zanger en icoon: heel bijzonder om die man, die ik al zo lang zie springen en rennen over het podium, de hand te schudden. En dan is het natuurlijk bijna net zo’n groot feest om op Taaipop 2018 twee nummers van deze band te mogen knallen, met een stel geweldige muzikanten! Welke dat zijn? Daar kom je 14 april achter als je mee komt headbangen! Rock on!

Eric Nieuweboer

The Petoempers

Mijn naam is Eric en ik speel gitaar, drums, toetsen en zing af en toe een deuntje mee. Mijn muzieksmaak is heel breed, maar mijn favoriete muzikanten zijn Enrico Kors, Hans Schipper, Huub Sijm, Esther Hoogland, Bas Keesman, Renee Jong, Mike Abbekerk, Bert Haalboom en Paul Slaman. Wat een toeval dat deze in de Rock Top 30-band spelen en wat een feest dat ik ook mee mag doen!

Een band die eigenlijk niet mocht ontbreken en dat ook niet doet is “The Who”. “De Wie?” hoor ik u denken en dat is juist, maar dan in het Engels. Ondertussen is hun meest beluisterde nummer de soundtrack van CSI, maar de rockmusical “Tommy” en “My Generation” zijn klassiekers van de bovenste plank. En dat ene briljante nummer dat ik u nu lekker niet ga vertellen? Die spelen we op 14 april met mijn favoriete muzikanten!

Nieuwsgierig naar de overige bandleden?

Lees hier dan deel 1 en deel 2 van dit drieluik.