Bloody Buccaneers eert Golden Earring op Taaipop

Golden Earring, de grootste en oudste rockband van Nederland behoeft eigenlijk geen introductie. De band is één van de langst bestaande bands ter wereld (opgericht in 1961) en zijn nog net zo relevant als 57 jaar geleden. De band heeft wereldwijd miljoenen albums verkocht en genoot in de jaren zeventig en tachtig een internationale sterrenstatus, met name in de Verenigde Staten.

Groot repertoire
Enkele die-hard fans van The Earrings besloten in 2001 de tribute band ‘Bloody Buccaneers’ op te richten. Na een aantal wisselingen in de formatie, treedt de band tegenwoordig op met zanger Ron van Zandvoort, gitarist Henk Schaaksx, bassist Peter van Hommerig en drummer Danny Heijltjes. Samen zorgen deze mannen iedere keer weer voor een weergaloos optreden.

Met een repertoire van meer dan 50 Golden Earring nummers is dat ook niet zo gek. Hits als Twilight Zone, When the Lady Smiles en Another 45 Miles zullen ongetwijfeld de revue passeren. En ook de klassieker Radar Love mag niet ontbreken. Maar ook voor de minder bekende nummers wordt de hand niet omgedraaid.

Nationaal en internationaal succes
Bloody Buccanneers heeft al meer dan 200 optredens op hun naam staan. Zo hebben ze bijvoorbeeld opgetreden op de fanclub dag van de Golden Earring fanclub. De bandleden van Golden Earring zelf konden niet allemaal spelen die dag. Het gemis was echter van korte duur, want Bloody Buccaneers maakte de afwezigheid meer dan goed. Met als kers op de taart een gastoptreden van niemand minder dan Cesar Zuiderwijk, de drummer van Golden Earring! Bloody Buccaneers is niet alleen in Nederland een populaire tribute band. Ook in Duitsland en België treedt de band regelmatig op.

In 2015 speelde de band op Parkroad Café, een Haagse radiozender. Ze gaven daar een ongekend liveoptreden en werden meteen geïnterviewd door het lokale radiostation. Bloody Buccaneers is immens populair op sociale media. Ze hebben vele fans, waaronder Pinkpopbaas Jan Smeets. Hij promootte de band zelfs op 3FM!


Nieuwsgierig geworden naar de geweldige covers van Bloody Buccaneers? Klik dan op één van de links hieronder voor een paar geweldige live optredens.

Radar Love:

Live at Kasteeltuinconcert:

Met een gastoptreden van Cesar Zuiderwijk: