Green Lizard ft. Rudeboy: Tribute to the (rock)nineties!

Na twee jaar succesvol te hebben getourd als Nirvana tribute band, waarbij 90% van de zalen was uitverkocht, besloot Green Lizard dat het tijd was om het over een andere boeg te gooien. Dit jaar zijn ze terug om een tribute to the nineties te doen. Natuurlijk komt Nirvana voorbij, maar er gaat nog harder gerockt worden op muziek van Urban Dance Squad, Smashing Pumpkins en Alice in Chains. De band heeft als special guest niemand minder dan Silver Surfering Rudeboy – de zanger/rapper van de legendarische band Urban Dance Squad mee!

“De mannen van Green Lizard hebben de perfectie van het repertoire inmiddels benaderd, en de enorme moshpits voor het podium kunnen nooit wennen. De muziek van Nirvana is door Green Lizard springlevend gehouden, en in Patronaat werd bewezen dat het tijdloos blijft.” (Maxazine.nl)

Internationaal succes

Green Lizard vindt zijn oorsprong in Amsterdam. De band is opgericht in 1994, met de broers Tjon Ajong als middelpunt. De band is misschien wel één van de meest ondergewaardeerde bands uit het begin van deze eeuw. In 1996 hebben ze, met een mix van grunge, hardrock en metal, De Grote Prijs van Nederland gewonnen. Vier jaar later brachten ze hun album Identity uit. Hiervoor kregen ze in 2011 een Zilveren Harp. Daarna volgden optredens op onder andere Pinkpop, Paaspop, Sziget, Roskilde en Pukkelpop en stond Green Lizard als support act van The Gathering en Skin (van Skunk Anansie) op het affiche. Regionaal zijn het ook oude bekenden, want begin ‘00 rockten ze op zowel Dijkpop als Forever Young de tentdoeken aan stukken.

“Het publiek gaat er dan ook helemaal voor, maar dat kan ook niet anders als je op het podium ineens Urban Dance Squad-frontman Rudeboy aan het werk ziet. Wat een energie heeft deze frontman. Vanavond gaan overal de vuisten de lucht in en de kelen wijd open.” (Rockportaal.nl)


Verwacht Rock met een hoofdletter R en Grunge in het kwadraat! Come as you are op Taaipop op 13 april in Café de Paus!

Bekijk hier alvast hoe het los gaat tijdens de liveshow:
Nirvana – Come as you are

Beastie Boys – Sabotage

Urban Dance Squad – Fastlane