Jaya The Cat (USA) brengt aanstekelijke mix van ska, punk en reggae naar Taaipop!

Jaya The Cat komt een feestje bouwen op Taaipop! Deze vijfkoppige band komt oorspronkelijk uit Boston, VS, maar is vanwege hun overweldigende succes in Europa ruim 10 jaar geleden naar Amsterdam verhuisd. Met twee Nederlandse bandleden is de band inmiddels al aardig vernederlandst. Hun muziek kenmerkt zich het beste als een mix van punk rock, reggae en ska voorzien van dub en dancehall beats.

Het dak gaat er af!

De nummers van Jaya The Cat gaan vaak over drank en katers. Ook niet zo vreemd, want ieder optreden verandert in een onvergetelijk feestje op het podium, waarbij het publiek met de band meedanst, meezingt en meedrinkt. Met andere woorden: Het dak gaat er af met Jaya The Cat!

Jaya The Cat toert er al jarenlang flink op los. Van Duitsland tot de Balkan, de band ziet alle hoeken van Europa. Zowel festivals als concerten waarbij ze het podium delen met bands als Sublime, Beatsteaks, Broilers, Mad Caddies en Ska-P, niets is de mannen te gek. In Nederland speelden deze feestbeesten de Grolsch-tent volledig plat op Lowlands. Op Taaipop gaan ze dit nog eens dunnetjes overdoen!

Alvast zin een voorproefje? Bekijk dan hier het nummer Here Come The Drums:

Of Closing Time:

Ben je benieuwd naar hoe Jaya The Cat live is? Bekijk dan hieronder een stukje van het optreden op het Olgas Rock Festival in Oberhausen, of beter nog: kom het zelf ervaren op Taaipop 2016: