Moke komt naar Taaipop!

Gisteren op ludieke wijze aangekondigd, en vandaag nog even officieel: Moke komt naar Lutjebroek!

Moke is terug! En ze bestaan ook nog eens tien jaar. Op hun vierde studio-album en gelijknamige single ‘The Time Has Come’ laat de Amsterdamse band haar hernieuwde dynamische energie horen. “Groots en weids”, aldus zanger Felix Maginn. En daarmee is de band helemaal klaar voor 2016.

Gouden plaat

Moke is in 2005 opgericht in Amsterdam en heeft sindsdien aardig aan de weg getimmerd. Voor de oprichting van Moke hebben de bandleden gespeeld bij onder andere Tröckener Kecks en Supersub.

De 5-koppige band speelt een combinatie van britpop en rock, waarbij het karakteristieke stemgeluid van Ierse zanger Felix Maginn altijd opvalt. Moke heeft gekozen voor een niet alledaagse manier om door te breken. Ze besloten om niet eerst in kroegjes op te treden in de hoop ontdekt te worden, maar brachten meteen hun eerste single uit. Dit heeft ze geen windeieren gelegd.

Moke was in het 2e seizoen van De Wereld Draait Door de huisband van het programma en Studio Sport gebruikte hun hit ‘Last Chance’ als tune voor de Champions League. De single ‘Love my Life’ werd 3FM Megahit en voor hun debuutalbum ‘Shorland’ ontvingen ze een gouden plaat. Daarnaast stond Moke direct in het voorprogramma van grote namen als Razorlight en The Black Crowes en veroverden ze Nederland met optredens op Lowlands, Pinkpop en Paaspop. Uiteraard mag Taaipop niet in dat rijtje ontbreken!

Last Chance live @ Pinkpop 2008:

Let it Burn

Dat de band in mei dit jaar bijna alle instrumenten is kwijtgeraakt tijdens een brand in de muziekstudio, heeft er niet voor gezorgd dat de mannen bij de pakken zijn gaan neerzitten. Ze zijn sterker terug dan ooit! Moke heeft onlangs haar vierde studioalbum uitgebracht met daarop de single ‘Let it Burn’.

Kun je ook niet wachten tot 9 april? Neem alvast een voorproefje door de clip ‘Let it Burn’ te bekijken:

Of bekijk deze andere ‘classics’ van Moke; Here Comes the Summer: