Mr Dark Horse – alternative/progressive rock op Taaipop in Café de Paus

Mr Dark Horse bestaat uit songwriter Ruud van Diepen (zang/gitaar), Michael Leeninga (gitaar), Kees Harrison (bas) en Bert Schipper (drums). Naast dat de naam Mr Dark Horse het alter ego is van zanger/gitarist Ruud van Diepen, is het ook een verwijzing naar George Harrison. Hij werd als ‘dark horse’ van The Beatles steeds zichtbaarder als songwriter en vocalist. Invloeden van Silverchair, Incubus, Tool en The Mars zorgen voor een mix tussen pop, grunge en progressieve metal. Dit gecombineerd met mooie composities en een sterke zang zorgt ervoor dat Mr Darks Horse een overtuigende en gevarieerde show neerzet.


Foto van Armand Hoogland

De Grote Prijs

Ruud van Diepen is van huis uit drummer en heeft hiervoor zelfs aan het Conservatorium in Amsterdam gestudeerd. In 2011 besloot hij als zanger zelfgeschreven nummers te gaan zingen. Hiermee is hij geen vreemde op Taaipop. In 2011 heeft Ruud onder de naam Klawash namelijk de Grote Prijs van Lutjebroek gewonnen. Reden te meer om er superblij mee te zijn dat hij weer op Taaipop komt spelen! Ruud is niet het enige bandlid dat al de nodige muzikale ervaring heeft. De overige bandleden hebben ervaring in bands als Alura, Kopvoeter, Parker en Sphere of Souls.

Het eerste optreden van Mr Dark Horse was in café Swaf in Hoorn, waarna een tour volgde met optredens in o.a. Volta (Amsterdam), P3 (Purmerend), Manifesto (Hoorn) en De Paap (Den Haag). Ook festivals als BoNoZeKa, Sneeuwpop, Eipop en Wogpop werden aangedaan. In september stond Mr Dark Horse samen met De Staat op het hoofdpodium van Zomerpop in Hoogwoud. Aankomende zomer staan de heren op Summerbreek, maar eerst maken ze op 8 april het Taaipoppodium in Café de Paus onveilig!

Mocht je interesse gewekt zijn, klik dan snel hieronder op één van de links voor een aantal geweldige nummers:

Ease my Worried Mind

White Sunshine – Live@Manifesto Hoorn, 11 februari 2017