Orange Skyline op punt van definitief doorbreken

De tweede hoofdpodium act die we mogen aankondigen is de Groningse band Orange Skyline! Deze vierkoppige band – bekend van 3FM en DWDD – haalt zijn inspiratie uit de rock ’n roll van de jaren ’60, Gainsbourgse chansons en moderne garagerock. Denk aan de vibe van The Kinks en The Who gemixt met britpop als Oasis en Arctic Monkeys. Dit zorgt voor een herkenbaar en catchy geluid. Stilstaan is onmogelijk!

Het idee om een band op te richten kwam in 2009 tijdens een concert van Oasis. Sindsdien heeft Orange Skyline 2 EP’s uitgebracht en diverse singles, waaronder ‘I Don’t Mind’ en ‘Rapture’.

In 2013 wint Orange Skyline de Groningse Popprijs en binnen een jaar speelt de band meer dan 100 shows in Nederland, waaronder als support act van Kaiser Chiefs. Ook stonden ze op festivals als Noorderslag, Concert at Sea, Parkpop en de Zwarte Cross. En op 9 april doen ze Lutjebroek aan om op Taaipop te spelen! Wij kunnen niet wachten! Jij wel?! Bekijk hieronder alvast de singles ‘I Don’t Mind’ en ‘Rapture’.

I Don’t Mind:

Rapture: