Regionale bands op Taaipop 2016 (deel 1)

Het zijpodium wordt dit jaar betreden door een vijftal bands uit de regio. Zowel covers als eigen materiaal wordt ten gehore gebracht.

In het najaar van 2015 is een oproep gedaan voor regionale bandjes om te spelen op Taaipop. Wat een reacties hebben we ontvangen. De ene band nog beter dan de andere. Uiteindelijk hebben we 5 bands uitgekozen die op ons zijpodium komen spelen. Vandaag presenteren we de eerste twee namen. Volgende week volgen de andere drie!

Penguin Paradise


Penguin Paradise bestaat uit 3 mannen, Florentijn Cornet ( zang en gitaar ), Jeroen Oostenveld ( zang, basgitaar en synthesizer) en Dennis Barhorst (drums). Deze Alkmaarse band is herrezen uit de as van andere bands. Gewapend met een eigen stijl spelen ze herkenbare en toegankelijke zelfgeschreven nummers. Deze nummers zijn moeilijk in een hokje te plaatsen, maar hebben duidelijke invloeden uit de indierock.

In de regio Alkmaar hebben ze al menig festival onveilig gemaakt. Nu is de beurt aan Taaipop. Zoals ze het zelf zeggen: ‘Het zweet druipt van het plafond en een beestenboel barst los.’ Wij kunnen niet wachten. Jij ook niet? Klik dan hier om alvast het nummer Monkey Rising te beluisteren.

Wishful Drinking


Het is niet de eerste keer dat deze Venhuizense band het Taaipop podium mag beklimmen. De band is voortgekomen uit ‘Behind the Heating’, een band die van 2003 tot 2006 furore maakte op de West-Friese podia en ver daar buiten. Na verloop van tijd gingen de bandleden hun eigen weg en zijn Pim Hoogeboom (gitaar) en Ard Molenaar (bas) verder gegaan onder de naam Wishful Drinking. Zij werden al snel bijgestaan door René Schouten op de drums.

Het vinden van een zanger bleek echter moeilijker. Na vele wisselingen besloot Johan Groot, destijds zanger van ‘Behind the Heating’ de mannen te versterken. Sindsdien is de band regelmatig op de diverse Nederlandse podia terug te vinden, waaronder de afgelopen editie van Winterstoppop. Pim heeft in de tussentijd plaatsgemaakt voor Bas Knijn en in 2013 kwam Maarten Ottens de band versterken op de gitaar.

Wishfull Drinking speelt voornamelijk vlotte, dansbare Britpopcovers. Bekijk hier alvast een stukje van het nummer ‘Let’s Make a Night to Remember’.