Regionale bands op Taaipop 2016 (deel 2)

Het zijpodium wordt dit jaar betreden door een vijftal bands uit de regio. Zowel covers als eigen materiaal wordt ten gehore gebracht.

In het najaar van 2015 is een oproep gedaan voor regionale bandjes om te spelen op Taaipop. Wat een reacties hebben we ontvangen. De ene band nog beter dan de andere. Uiteindelijk hebben we 5 bands uitgekozen die op ons zijpodium komen spelen. Vorige week presenteerden we de eerste twee namen. Vandaag de andere drie!

Vanonder

Zes mannen uit Hoorn die Nederlandstalige muziek spelen. Van ballads tot heerlijke dansnummers en lekker meestampen op muziek met een country-sausje, niets is deze mannen te gek. Later dit jaar staan ze op Summerbreek 2016 in Oosthuizen, maar eerst wordt Taaipop aangedaan. Zin in alvast een voorproefje? Klik dan hier om ‘Overal Heen’ te beluisteren.

The Titanium White

Deze Onderdijkse psychedelische rockband is opgericht in 2012. Na een aantal wisselingen in de formatie zijn Hjalmar, Rhythm en Nick met de band een andere weg ingeslagen en maken ze samen de psychedelische geluiden waar die ze in hun hoofd horen. Denk hierbij aan invloeden door The Doors, Led Zeppelin, Pink Floyd en Jimmi Hendrix. Met Rythm’s oude orgels en piano’s, Nick’s scheurende gitaar en Hjalmar’s beukende drums spelen de mannen psychedelische rock in de breedste zin van het woord gecombineerd met jazz, blues en punkrock. Of zoals ze zelf zeggen: “Luister het maar en omschrijf het zelf.” Nieuwsgierig geworden? Klik dan hier om te luisteren naar de Hendrix cover ‘Hey Joe’.

Brotherson

Dit uit onze eigen Streek afkomstige ‘powertrio’ bestaat uit Kees Broersen (zang en gitaar), Marc Schouten (achtergrond zang en basgitaar) en Rick Laan (drums). Een geweldige coverband die naar eigen mening nummers speelt die iedereen-eigenlijk-wel-zou-moeten-kennen. Wel geven ze de voorkeur aan het hardere werk, denk hierbij aan Muse, Volbeat, System of a Down, Royal Blood, Blink-182 en The Darkness. Ook Rage Against the Machine valt onder hun reportoire. Luister hier naar hun nummer ‘KnowYour Enemy’.