The Fruitmachine: garage rock beest uit Andijk

In de zomer van 2010 werd The Fruitmachine opgericht in Andijk. De muziekstijl van The Fruitmachine kan het beste omschreven worden als een mix van bands als The Black Keys, Queens Of The Stone Age, The Hives, Black Rebel Motorcycle Club en The White Stripes. Verschillende rockstijlen zijn door elkaar gegooid, maar altijd met een eigen gezicht en sound. Tussen 2012 en 2016 heeft de band drie EP’s uitgebracht. Daarnaast kwam begin 2015 hun debuutalbum ‘Warhead Guided Missile’ uit. Niet veel later stond dit album op ‘De meest veelbelovende Nederlandse albums van het voorjaar 2015’ lijst van 3voor12.

Even voorstellen…

De band bestond met de oprichting uit 3 leden, te weten Bram Blom (zang/gitaar), Koen Rinkel (gitaar/achtergrondzang) en Jesper Jonker (drums). Begin 2016 kregen ze versterking van Tom Deen op de basgitaar. Met zijn groovende baspartij zorgde hij voor een nieuwe dimensie in de muziek van The Fruitmachine.

Live optredens

The Fruitmachine heeft in het verleden al gespeeld op Forever Young, Dijkpop, Palmpop, Elpop, Fire Festival en Hoorse Stadsfeesten. Ook hebben ze in het voorprogramma gestaan van bands als John Coffey, AFTERPARTEES, The Bintangs en Daily Thompson. Niet de minste festivals en bands horen we je al denken. En op 13 april staan ze dus op Taaipop in Café de Paus in Lutjebroek!

Wil je voor 13 april al weten wat The Fruitmachine in zijn mars heeft? 
Bekijk dan alvast Something Wrong Boy? van de EP Dead Man’s Suit:

Of luister hier naar Hold on Tight:

En ook The Ballad of an Old Wanderer is zeker een aanrader:

Bestel nu online je kaarten!

Wist je dat je nu ook je kaarten online kunt bestellen? Lees er hier alles over!