Two Shakes of a Lamb’s Tail: vuige bluesrock op Taaipop

Ondanks dat de mannen van Two Shakes of a Lamb’s Tail pas begin twintig zijn, maken ze al sinds jaar en dag muziek. In 2011 besloten Erik, Jesper en Johan dat het tijd was om een band te beginnen. Geïnspireerd door bands als Led Zeppelin en The Doors was Two Shakes geboren.

Next level blues
De muziek die Two Shakes maakt is een mengeling van hun eigen emoties en de energie van het publiek. Hart en ziel worden gestopt in het maken van de nummers. De muziek die dan ontstaat is sixties psych rock, maar Two Shakes noemt het zelf liever Next level blues. En dat is ook meteen de naam van hun nieuwste album dat in de zomer van 2017 uitkwam. Bij het schrijven van nieuwe nummers wordt de band vooral geïnspireerd door bands als The Doors, Led Zeppelin, Pink Floyd en Cream.

Niet de minste, horen wij je al denken. Ze leggen de lat daarmee hoog voor zichzelf. Dit blijkt ook wel uit de titel van hun eerste EP: Work In Progress. Two Shakes gelooft niet alleen in muzikale afspraken, maar ook vooral in muzikale vrijheid. Een nummer is nooit af en blijft zich altijd verder ontwikkelen.


Live
In 2015 kwam het eerste live-album uit, genaamd I Wish You Were Released. Op dit album worden psychedelische blues, klassieke blues en progressieve rock zonder enige moeite met elkaar afgewisseld. En alsof dat nog niet genoeg was kwam in de lente van 2016 The Living Room Sessions online uit. Een extraatje voor de trouwe fans vol met intieme, bluesy en funky muziek.

Zoals je snapt draaien deze mannen hun hand niet om voor een live optreden. Ze hebben al op verschillende festivals in de regio opgetreden waar bands als Mr. Dark Horse en The Titanium White ook speelden. Voor de doorgewinterde Taaipop-bezoeker toch geen onbekende namen. Maar ook Paradiso mogen ze afstrepen, waar ze in het voorprogramma van The Pretty Things en de Billy Walton Band hebben gestaan. En op 14 april komen ze dus naar Taaipop!

Heb je zin om nu alvast wat lekker bluesrock te luisteren? Klik dan hieronder op de links om alvast een voorproefje te krijgen van wat je gaat horen op Taaipop.

Mr Beetle

Let it Out

Supposed to be Free (live op de Hoornse Stadsfeesten 2017)