top of page
  • Foto van schrijverTaaipop

Internationaal succes op Taaipop met Ten Times a Million

Bijgewerkt op: 16 feb. 2022

Ten Times a Milion is een veelbelovende rockband met zowel pop als alternatieve invloeden. Bij vlagen doen ze ook wel denken aan bands als Queens of the Stone Age, Arctic Monkeys en Foo Fighters.

Ze hebben echter een onmiskenbaar eigen geluid dat fluisterende sferen koppelt aan euforische uitspattingen. De band bestaat uit Martin Duve (zang), Peter Muller (gitaar), Alex Freise (gitaar), Sem Christoffel (bas) en Mart Nijen Es (drums).


EP’s

Eind 2018 bracht Ten Times a Million hun eerste mini EP met 4 tracks uit. Op deze EP stond ook de eerste single van de band, genaamd When the Lights Go Out. In augustus 2020 volgde de 2e EP met de naam Born Tomorrow. Beide EP’s zijn opgenomen met een team van internationaal gerenommeerde producers die onder andere hebben samengewerkt met niemand minder dan NBT, Simple Plan, Placebo en Lana del Rey. Toch niet de minste namen, al zeggen wij het zelf!


Internationaal succes

Ten Times a Million is een Duits/Nederlandse band die al sinds 2012 aan de weg timmert. De band heeft, toen nog onder de naam Mandrake’s Monster, meer dan 300 shows door heel Europa heen gegeven. Ze traden bijvoorbeeld op tijdens een aftershow van de Red Hot Chili Peppers en tijdens The Global Rock Summit in Los Angeles. Maar ook Copenhell Freezes Over in Kopenhagen en Eurosonic Noorderslag in Groningen mogen de mannen aan hun evenementenlijstje toevoegen. De band had steeds meer succes, maar de bandnaam voelde steeds minder eigen. Dit had ook te maken met de ambities en de muzikale richting die de mannen op wilden gaan. Met Mandrake’s Monster werd vooral muziek gemaakt die gebaseerd was op helemaal losgaan. Maar de nummers kregen steeds meer inhoud en kwamen ook veel meer te liggen op een lijn die de band zelf het mooist vindt. Eind 2018 was het daarom tijd om de naam van de band te veranderen, te gelijker tijd met het uitbrengen van hun eerste EP. Er is gekozen voor de naam Ten Times a Million, omdat dat een uitdrukking is die onder andere verwijst naar de tien miljoen meters die de band met elkaar heeft gemaakt. Maar ook naar de tien miljoen meters die ze nog gaan maken. De naam straalt daarmee de ambities van de band uit.


In 2019 stond de band onder meer op de Zwarte Cross, Dauwpop en Paaspop. Ook hebben ze opgetreden als supportact van onder andere White Lies, Triggerfinger en Navarone. En in de zomer van 2022 staan ze op Pinkpop!


Maar eerst komen ze dus naar Taaipop! Wij zijn zeer vereerd dat ons festival op de lijst met evenementen mag staan tussen deze grote namen.


Wil je alvast een voorproefje van wat je kan verwachten op 9 april op Taaipop in Café de Paus? Bekijk dan hier alvast hun debuutsingle When the Lights Go Out https://youtu.be/e1yLaNLpqVE

Of wat dacht je van Make this Stop https://youtu.be/O6q22ql1I0U

155 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Deepack

Soldaat

Comments


bottom of page